Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2021

Κεντρικό Μενού

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Ισχύος είναι εξοπλισμένο για να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του εργαστηριακού μέρους του προπτυχιακού μαθήματος των Ηλεκτρονικών Ισχύος που διδάσκεται στα Τμήματα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών, καθώς και του μαθήματος Ηλεκτρικής Κίνησης του πρόσθετου (πέμπτου) έτους σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολογίας.

Στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Μετατροπείς AC/DC (ανορθωτικές διατάξεις ισχύος μονοφασικές και τριφασικές, μη-ελεγχόμενες ημιελεγχόμενες και πλήρως ελεγχόμενες).
  • Μετατροπείς AC/AC
  • Μετατροπείς DC/DC
  • Μετατροπείς AC/DC/AC βιομηχανικού τύπου.
  • Σύγχρονος μετρητικός εξοπλισμός, συστήματα ηλεκτρικών μηχανών, καθώς και βοηθητικές διατάξεις που απαιτούνται για την εφαρμογή των παραπάνω μετατροπέων.

Το εργαστήριο μπορεί επίσης να εξυπηρετεί ερευνητικές δραστηριότητες εφαρμογής στον επιστημονικό τομέα της επιστήμης της Ηλεκτρονικής Ισχύος και οδήγησης ηλεκτρικών κινητήρων.

 

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Δρ. Ζαχ. Παπαζαχαρόπουλος (Καθηγητής)

Τηλέφωνο: 210 2896943

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.